Monday, January 5, 2009

day 2

huhu.. seawal pagi lagi semua dh turun jogging... yg kecik mahupun yg besar.. adik faishal jah tak bermaya nak bangun pagi sebab dio tido lewat.. dlm pukul 3 baru tdo.. bangun pun nak kena dukung jah..haziq tegur dia pn dia wt bodoh je.. ngntuk sgtla tuh... umi & abah tak dok.. g htr kak cik ke DQ..huhu.. jogging dekat area bukit malawati... lama jugak sejam lebih.. bkn jogging pun sbnrnya..jalan aje.. budak2 kecik haya baya ikut mana boleh jogging, naik bukit pulak tuh.. tp ok la boleh tgk pemandangan pagi2 dkt tmpt org..byk jugak tmpt bersejarah dkt situ- ada perigi beracun, makam sultan selangor, meriam dll..







leps jogging baru makan pagi.. nasi lemak cik su masak..wah pedasss sambalnye.. tpi ada umphhhh.. srnk makan ramai2.. lepastu ready utk sukaneka kanak2 dn remaja..1st sukaneka- rebut gula2 dua kategori : bawah 5 thn dn sekolah rendah.mainan ni tak best sgt sbb budak2 tak reti apa2 juz amik gula2 sikit je...mk bapak yg terlebih smgt rebut gula2.. x da sgt kekuatan dlm progrm ni..juz fun je.. boleh di improve lagi kalau nk dikekalkan program ni..



next : program kanak2- terbhgi kpd 2 groups ada beberapa permainan antaranya : isi air dlm botol guna span, bawa bola pingpong dlm sudu guna mulut dn ikat kaki ber2. very kelaka.. tpi ni pn ada yg ngelat.. ada mak ayah yg masuk cmpr nk menangkan anak die.. tu yg tak syok tu bile aim nk menang.. bia budak2 fun dn tgk abality diaorg..baru best..




next : kanak2 dh berlepas ke swiming pool sebla cuma skrg program remaja : ada 2 groups jugak dn lawan 2 program : boling padang - penjaga gol di tutup mata dn belon air guna kain pelekat.. very unic n nice game!lepastu ada kuiz (yg ni saya x tgk sbb g jaga budak2 kcik yg nak mandi swiming pool)..jaga 6 org sekaligus...jap2 panggil..pening kepala..ada ramai anak sekaligus..ehe





lepastu semua terjun ke dalam swiming pool (i mean yg remaja je la).. tp x lama coz dh panas.. ada gak yg dok mandi lama.. naik terus hitam.. x mcm cucu pak chu md zin yg ada keturunan cina..haha.






then : makan tgh hari dn rehat smntara tgu petang..umi balik tgh hari tu dgn muka kepenatan..abah pun sama sengal2 badan..terus derang rehat dn tdo hari ni xda acara sgt..rrileks aje.. sempoi je family day ni..ptg dlm 4.30 turun g mandi swiming pool lagi..syok sungguh..mandi dn main.. kanak2 pun join mandi dn main.. smp la org2 tua yg kuar jenguk kuala sgor balik dn menghambat anak2 ayam balik ke reban masing2.. pukul 6 naik apartment.. lepastu mkn malam , baca doa akhir tahun, solat maghrib berjemaah dn baca yaasin beramai2 serta doa awal tahun.. selamat datang 1430 H.. lepastu bersiap ke kg kuantan










ada apa dkt sini? nk g tgk kelip2.. 4 org satu boat..lepas baca yaasin ayah su trus mmbhgikn kumpulan- umi,abah, adik, kak su... aku, suami aku, kak lang dn kakak. kak long n be long xikut coz bahaya utk haziq. ada 8 boat kami semua- ayah ming, cik ma, imran dn irfan satu boat. cik su, ayah su , liyana dn affan satu boat. yani, mok long, abe ming dn amirah satu boat tapi husnina pn tumpang skali. abe de, mang,iki dan abang. ayah cik, cik za, aimandn aishah. lagi satu boat sape eh? tak igt la..hehe sori. seronok dalam bahaya...macam jakun je tak pnh tgk kelip2 mcm pokok krismas dia dok kt pokok.. org tu pesan, jgn tgkp gambar guna flash nnti die x berkelip. kalau x guna flash x nmpk. ada bwk balik satu tp umi suruh buang.. jgn main2 nnti jadi pape kang.BAHAYA.huhu takut terus buang dia..

balik : supper dn tido

0 yang juga Bersungguh2: