Wednesday, March 11, 2009

selamat menyambut maulidurrasul

Dia pergi tanpa kembali tapi dia pergi tanpa melupakan kita.. hingga saat kematian dia masih menyebut2 kita.. adakah kita igt dn tidak lupa pd NYa? kdg2 kt merasa kt dekt pd dia kerna kt umatnya..tetapi sunnahnya sering kita ketepikan..

dn di kesempatan cuti hari isnin yg lalu ramai la yg menghabiskan cuti dgn begitu jayanya..hehe.. pulang ke kampung dsb..

maka bermulalah cerita.. saya yang sekrg mengajar di terengganu..hanya berpeluan cuti hari jumaat sabtu dn isnin...ahad in the middle.. nak ambil cuti pun baru je start keje..hikhik.. hari khamis sy dah pun mengambil cuti secara persendirian.. lagipun ahad saya ada kelas..so x dpt la nk bercuti panjang bersama org2 lain..

sy pulang dgn hubby ke melaka rabu pagi tiba petg rabu then tdo semalaman di sanakhms ptg bertolak ke jb my sweet home ;) umi denggi tu yg kena balik jugakkk.. dah lama x jenguk umi.. lama ke? lagipun adik2 sume balik dn kak long n family..abe yg dkt mesir je tak balik..

smp rumh takde org pun.. ade iki sorg2 jg rumh.. ngn kak su baru balik skoolah.. umi ke klinik msk air dlm badan, abah gi ofis, adik pulak ikut abah ke ofis..this is the 2nd time abah bwk adik g ofis.. b4 this abh bwk g ngaja - senyap n steady je die..very good boy la ;) n ths time abh bwk g ofis since tk de kelas... guwd in his way la kot ;) puas suruh abh download game dkt kompeter...dh download UTM barred pulak tt application..hehe.. student2 abah ramai yg dtg smp abh pn tk terperasan nk tgk die 24-7.. last2 tgk dok bwh meja tgh menggergaji biskut yg kwn abah bagi...hukhuk..habis bersepahhh biskut bwh meja.. apo la adik aku ni..

lepas abh smp rumah.. my hubby n abah g amik umi kt klinik UTM- x lrt nk drive balik.. so my hubby bwk van (for the first time).. petang mkn pisang goreng n cempedak goreng... the next day- we going to JUSCO- beli brgn bby n brg RS- ada sale tp tk byk pn yg sy beli coz nak beli berdikit2 je...then kami mkn dkt JUSCO food court..

org solt jumaat- so sy, umi adik balik asing dr abah n my hubby.. kami stay kejap at JUSCO tempah mkn tk kakak iki n kak su.. tgu agak lama sbb die tk siap lg.. so smbil2 tgu main2 ngn si ketot..jap2 die dtg sondol2..jap hilang..pastu lame tk nampak die.. cari2 tk jmp tny umi ade kt umi x..umi ckp x da.. cari-cari rupenye tgh naik kusi eksesais yg gerak2 tuh..aduhh adik aku ni..kalau kena culik sape nk jwb..

umi risau dgn keagresifannya umi ajak die naik van dulu..sy tgu makanan sorg2..siap mknn trus g dekat van..tp sesat la jugak 4-5 minit cari van letak mana..hikhik..seb baik ade bukak lampu.. jmp aa van ..

smp rumh.. kakak tpn ckp dh nk smp.. tgu hubby balik semayang baru g amik kakak.. tp bwk si ketot g beli brg kt skudai parade kejap.. adik mengamuk mlm semlm coz kami terslh bwk balik cd utk die.. terbwk balik cd stuart little part 2..hik hik..ngamuk mlm2..suruh kami balik trgnu amek cd cicakman 2 .. tu yg g beli jugak tu...

3 yang juga Bersungguh2:

+akufobia+ said...

huhu.time cuti jalanjalan.lepas ni dah busy balik.ngee.

anin said...

memang busy pun.. next week ada 2 kursus.. not include appointment with doctor

+akufobia+ said...

huhu.kursus apa?takpe.akak kuat.mesti boleh buat semua kan.huhu.akak yang kuat.huye.