Saturday, April 4, 2009

lama tak menulis

assalamualaikum

agak lama tidak menulis walaupun mengunjung hampir setiap hari..selain ketandusan idea, kesibukkan mengendalikan hal2 lain juga menyumbang kepada pengabaian update blog ni

sekarang kandunganku sedah mencecah 30 minggu.. i have another 10 weeks before due.. semoga segalanya berjalan lancar

baru2 ini saya demam 2 hari dn mendapat MC dari doktor panel.. alhamdulillah dapatlah berehat ..suamila org yang paling gembira sebab saya berada di rumah menemani dia.. kalau tak sunyi je dia keseorangan.. pengorbanan suami yang tak terhingga.. i wont 4get till the end of my life..insha ALlah.. i hope our first bb pn tk lupa jasa abah dia.. sanggup jaga umi di terngganu walaupun kerja banyak di melaka..zillion of thanks hubby!

keesokkan hari-selepas sehat, sy ke klinik kesihatan utk monthly med cek up.. my pregnancy cek up.. berat turun sikit.. dn ini mencemaskan nurse di situ.. hemoglobin darah pun rendah..

masalah ini merisaukan aku.. banyak fakta yang aku terima..macam2 cerita yang menyesakkan fikiran.. kalau boleh nak mengandung dan bersalin dengan tenang tanpa ada masalah2 ni..

minggu depan ada appointment with doctor..weight unstable.. so kena jmp doctor.. dn cara makan ubat pn salah.. tu yg darah rendah...aduhhh..

dn lagi.. sepupu bgtau ubat tu boleh menyebabkan bby besar.. dn lagi air kelapa dn ais menyebabkan bb aktif dn subur.. dn lagi jangan diet waktu pregnant..makan je..dn lagi.. kategori darah 0+ ada risiko utk bb warded 4 jaundis.. aduhhh.. segalanya menakutkan laa.. dn lagi bb dah 1.3 kg sekrg.. besar utk 7 months bby.. ape lagi la.. sy tak tahu dah nak buat apa..

skrg sy cuma berdoa segalanya selamat sepanjang kehamilan dan selepas bersalin..

perut terasa memberat dn jalan macam terkedek2 rasa mcm dh dekat sgt nak bersalin tp yg kelakarnya.. ada student boleh panggil miss farhanin.. perut tak nampak kot..

ade jugak staff yg ucp salam pada cik farhanin..huhu.. muka muda atau perut yg kecik? walhal perut ni rasa mcm dh takleh ditutup dh.. besar...

mungkin mereka tak mahu buruk sangka yg saya berperut buncit..hehe

doa2 kan saya.. dn sesiapa yg ada tips tu blehla berkongsi..

wassalam
-30 weeks -

5 yang juga Bersungguh2:

shahhana said...

juz rilex. doa banyak2. everuthing will be fine

+akufobia+ said...

yayaya.kamu jangan gelabah.ngee.semuanya okok je kan.hoho.be happy.kasi baby happy sekali.ngee.

nanami ichijo said...

rindu akak
rindu nak tengok baby akak
^_^

Fitriyyah A.A said...

insya-Allah everything will be ok.
we will pray for u and junior.haha~

hanin said...

thanks..hope every one will pray for me.. penat sikit sekrg ni..walau student tk da kelas tp lect tetap tk cuti...kursus pn banyak