Sunday, May 17, 2009

16 mei 2009

semalam..hari sabtu
hari rehat untuk kami berdua (saya dn suami)

awal2 pagi kami tak kemana2.. bersarapan apam balik buatan sendiri.(gembira tau dpt buat apam balik sendiri) dn hasben pun puji cakap sedap~~ alhmdulillah.. GEMBIRA..percubaan pertama yang berjaya..yuhu

tengah hari- courier sampai..beli tepung kek.. ada rezeki nk buat kek dn nk jual dkt student UDM.. ada 4 jenis tepung..kalau nak beli tepung aje pun boleyh...

lepas zuhur- kami ke sambutan hari guru di TTC Terengganu Trade Centre..keta penuhh..so kami parking agak jauh..di GIANT..jalan kaki.. jauh jugakk.. tak banyak yang menarik.. since kami bukan guru...heeee..just jalan2 tgk buku dn booth yang ada..then kami ke giant..since dh park kat situ.. beli baju kerja suami kat situ...then kaki dh letih dn tak larat nk jalan jauh2.. pulang ke tempat asal la jawabnye..

mkn burger je utk tgh hari alas perut

then balik rumah.. smp nak dekat kol 6.. penat.. ngntuk semua ada.. semayang asar dn mandi.. rehat2 kejap dpn TV..

after maghrib baca quran -bersiap2 ke pasar raya di terengganu ni yg ada buat cbtn bertuah pukul 8.30 mlm.. kami smp awal tp lambat bile tgk ramai sgt org yg datang.keta pun takde tmpt parking.. kami park di tepi jalan.. dkt ngn traffc light.. sgt jauh.. langkah longkang besar nk smpai pasar raya tuh.. huhuuu penatt.. tp bekobar2 smgt nk g cabutan bertuah pertama di terngganu nih..

penat kaki berdiri.. alhdmulillah kami bertuah malam tu.. dpt basikal mountain bike.. walaupun cabutan utama dia adalah motor dn semua org berharap dpt motor tuh.. tp kami bersyukur dpt basikal.. at least dah tayah beli.. since suami nak naik basikal jalan2 tepi pantai..

alkisah pulak bile nk balik..kena bawak baskal tuh balik rumah.. huhu..keta kecik aje.. basikal lagi bsr dr keta.. puaslah dok menyumbat basikal..dh la kami park tepi jalan.. semua dok tgk kami berusaha.. alhmdulillah muat jugakk.. sgt besar la basikal ini.. saya hanya merenung sahaja dn masih belum boleh naik baskal.. tunggu habis pantang la kot.. Allah bg rezeki.. kami bersyukur..

p/s: ini kali ke2 kami menang cbtn bertuah-sebelum ni kami menang di UO kotaraya JB-hamper bernilai RM50..

4 yang juga Bersungguh2:

+akufobia+ said...

ada je kan rezeki dia.murah rezeki ni.banyak dhuha kot.ngee.

anin said...

Allah nak bagi rezeki..insha Allah murah rezeki.. rezeki baby dalam perut..heeee.. baca ayat seribu dinar banyak2..

shahhana said...

Waaaaaa beshnye! aku tak penah bertuah utk cabutan bertuah..haha..royat ko am, congrate. rajin2la eksesais :D

anin said...

hehe..basikal tuh ado lagi dalam rumah..tok guno lagi kt lua..bilo tah nk g mengembara.. nk tmng tmpt duduk aku kt belakang nga bakul depan tmpt letk baby..haha..bru lgkp 3 org naik basikal