Wednesday, October 14, 2009

HAri Raya

Entri lewat untuk Hari Raya

Hari Raya jatuh pada hari Ahad..
Seawal JUmaat aku tiba di Kelantan.. berbuka puasa bersama famili di rumah cek
Tidur di rumah mek
Sabtu , Ahad tidur di Homestay bersama famili kak long and adik beradik ku
Isnin tdi rumah mek
Selasa tdo HOmestay yg buruk
Rabu balik melaka
Jumaat balik Johor
Sabtu tidur Kuantan
Ahad balik Terengganu

Tired Week~~~

Khamis petang umi abah dn adik2 dtg ke Terengganu
Kami berbuka puasa di restoran bersama ofismate abang
Sampai di rumah kami berehat dan tidur..tiada aktiviti menarik

Jumaat umi abah ke KElantan tengah hari
Aku nak ke Giant utk membeli keperluan SYahmi..Sambil membeli barang2 utk buat nasi minyak umi kirim..kak su temankan aku ke Giant
KE kelantan petangnye..Sampai terus berbuka di rumah cek dan tidr rumah Mek
Sabtu aku ke KB MAll utk membeli baju raya ,,,kerana baju rayaku tak siap..sedih waaa
dek terlalu penat aku beli je baju raya yg ada.. lawa tak lawa belakang kira
Ahad raya yang FULL tapi hepi sbb syahmi dpt banyak pendapatan

Kami tidur di homestay berdekatan rumah MEk

raya ke3 ada bakar ayam tapi suamiku sakit perut.. tk makan langsung sebab makanan tk leh masuk perut .. SYahmi lak meragam nk tidur
AKu jamah sikit sahaja
raya ke4 bertolak ke Melaka
Raya kurang meriah kerana ramai saudara mara dah pulang... Jadi org dewasa di kanmpung suami kerana menziarah org yg tua2.. heee..
Ke Kuala PIlah rayake5 ziarah kakak ipar.. sangat pening dn serik ke sana sbb jalan yg berbelit2 nak muntah pening semua ada..dgn syahmi yg meragam..mungkin dia pun pening

dok sekejap bapa mentua dah nak blik..x g raya sgt.. sbb penat jalan jauh..lagipun syahmi nak tdo

raya ke6 g rumah mak itam dan pak itam.. jauh jugak.. penat dlm keta aje.. raya nye tak sgt.. terus balik Jhr

di Jhr hanya rehat.. tak kemana pun.. Balik Trgnu esoknya tapi sbb syahmi meragam jalan jauh.. kena singgah kuantan..

Jadi kami terpaksa amik cuti Emergency ahadnye..

sampai trgnu dlm keadaan letih .. rumah tk kemas.. banyak sgt barang bersepah..kain baju nasib baik dh basuh rumah umi.. so lega sikit

itulah perjalanan bersama si kecil merentasi timur selatan..

1 yang juga Bersungguh2:

+akufobia+ said...

aa.macam penat je kan beraya.tapi asal tujuan beraya tercapai,mesti ada orang yang masih berhappy atas kepenatan kita.mereka yang kita kunjungi.