Wednesday, December 30, 2009

"SuRv3y SuRv3y" Giv3AWay CoNT3sT

"SuRv3y SuRv3y" Giv3AWay CoNT3sT

Mama Reen telah menganjurkan satu contest yang diberi nama "SuRv3y SuRv3y" Giv3AWay CoNT3sT..singgah la ye ke blog beliau..

Syarat2nyer boleh tgk sini kat blog MAma yee:

Anatara yang saya boleh komen.. ni untuk upgrade kedai Mama ye..saya komen ni ikhlas untuk mama majukan kedai mama..bukan nak membinasakan ye..hihi

1. Design Blog-
a. rasanya design blog ni perlu ditukar..Mama try letak yg 3 atau 4 coulmns since banyakkkk sgt informasi yg perlu diletak di top page..ye la customer nak beli barang mesti dia nk tgk yg senang di lihat..yg sleesa dn convenience.. tentang informasi pembelian.. dn juga produk yang dijual

b. Label utk barangan yg dijual perlu diletak di atas sekali..since there are many types of barang yg Mama jual.. bila letak kt depan customer terus tahu yg Mama jual byk produk..just click aje kt Label tu.. dn sertakan sekali Label Available (mana yg Available lg ) so that tak de lah org scroll sume yg dh sold out..

c. Kalau Mama nak lebih3 berkesan..Mama letak first page gambar produk sahaja..bile tekan terus kuar barang2 yg berkaitan dgn barang tersebut sahaja..Contoh Gambar Dress..bila tekan kuar semua Dress yg mama jual..

2.Products

a. Produk yang dijual bagus..description lengkap,gambar pun cantik dn jelas..harga berpatutan dn ditambah lagi dgn promosi yg sedang berlangsung ..serta happy hour tu jadi sangaaaaattt la menariksss...

b. kalau boleh banyakkan juga baju utk anak2 lelaki..bukan dress 4 gurl sahaja .. so that moms yg ada anak laki2 pun bole beli baju2 kat sini

c. banyakkan lagi produk yg dijual.. so that there are more option to buy the product

3. Blog's Organizing

a. Exchange pf Banner form other shops tu memanjangkan Blog..kalau boleh letak kat bawah sekali pun okay so that blog jadi melebar dn bukan memanjang

b. TOP 10 Members tu rasanya tak sesuwai diletakkan di atas sekali..sbb this is an online shop and not personal blog.. Description ttg Blog..Tatacara Pembayaran dn Pengoveran lebih sesuwai utk diletak kat atas sekali.. Twitter pun same.. letak bawah sikit laghi okay rasanya

c. Yang Terbaik utk susun online shop ni adalah dengan mengasingkan antara personal dn info ttg shop ..rasanya better ada 3 columns.. first utk personal second ttg entry and third ttg blogs..

harap2 komen saya ni difahami dn dapat memajukan kedai Mama Reen


Apa pun Selamat Maju Jaya ye.. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki.. letak la ayat seribu dinar kat atas blog tu.. so that org yg masuk blog pun boleh mendoakan kemurahan rezeki tuan blog dn tuan blog pun dpt pahala sbb mengajak org membaca ayat suci quran walaupun sepotong ayat ;)

Mari kite jenguk pula hadiah2 untuk para pemenang pulak.
Tempat Pertama:
Wang Tunai RM 50.00

Tempat Kedua:
Wang Tunai RM 30.00

Tempat Ketiga:
Wang Tunai RM 20.00


Contest berlangsung dari 25 Disember 2009 - 25 Januari 2010.
Jom pakat ramai2 join Contest nie...Selamat Mencube Nasib!

1 yang juga Bersungguh2:

nal79 @ mama reen said...

Salam. Mama dah baca dan idea yang agak bernas...good luck k!