Friday, January 8, 2010

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!

INi adalah survey contest oleh Siti Sifir.. boleh la utk mereka yg speaky utk join SINI

Caranya

* Buat satu entry dan dalam entry itu, jawab soalan2 yang Dayah reka. Saya hanya ubah sikit2 untuk menguji kefahaman anda.
* Tagkan ia kepada berapa orang pun...tak kisah. Cuma tolong nyatakan, SAYA DI TAG OLEH......... (saya akan usahakan sunglass percuma juga untuk perujuk teramai cuma belum difikirkan yang mana satu jenamanya)
* Jika anda telah buat entry dengan soalan2 itu, sila letakkan permalink anda di Uwaiys Optometrist sahaja. Tanpa permalink, anda akan terlepas tawaran hebat ini.
* Sila copy paste keseluruhan entry ini ke dalam entry penyertaan anda.
* Tarikh akhir tag ini untuk sesi pertama adalah 28 Feb 2010.


Soalan yang perlu dijawab adalah :


1. Sejak bila anda mula berkaca mata ?
sejak darjah enam-1996

2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?
sejak tak nampak apa yg cekgu tulis kt whiteboard..lantas ke kedai spek utk cek

3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?
belah kanan 150 belah kiri 175

4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
ohooo..sgt bulat dan sangatla besar..kale pepel kalau tak salah

5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?
kecik sikit..dh ade multi coat..tk le tebal mane..jenis petak dn kale dark purple

6. Berapa power terkini anda (anggaran)?
400 utk kanan dn kiri

7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?
kalau nk ckp yg currently in posession = 2(1 yg dah patah frame nya)
tapi kalau dri mula pakai sampai skrg = rasa mcm x igt la..tp tk smp 10..dalam 5 kot

8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya.
waktu skolah dulu tk suka sbb susah nak main bola jaring..asyik2 patah
waktu universiti dulu tk suka sbb tudung susah nak menjadi bila pakai spek
waktu keje ni tk ske sebab bila tgk gambar.. tudung mcm membesarkan kubah tudung ni.. (nampak sgt time keje ni suke amik gambooo)

9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
kaca mata .. sebab senang.. amik terus pakai.. lagi2 ade anak tecit.. pakai lens payah le..

10. Optometrist pilihan anda?
tak jmpa lagi yg best..baru je pindah negeri lain..x jmp lagi.. lgpun spek tk tuka dah lame

11. Pasangan anda berkaca mata ?
oh iye!! dua2 speaky..apakan daya

12. Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?
sian nye kat dia.. mcm susah je nak jalani kehidupan kanak2 dgn kaca mata..

saya tak di tag oleh sesiapa..sy nampak dlm blog SITI SIFIR entri ni

SINI SAYA NAK TAG MEREKA:-
1. KAKAK FAUZUN
2. KAK CIK FAIZAH
3. KAK SU FITRIYYAH
4. YOU!!

jgn lupa tulis saya sebagai referral anda..





0 yang juga Bersungguh2: