Tuesday, June 1, 2010

Mari Kawan2 .. Kita Bercontest..Kita berTeka Teki .. Kita Bertukar Hadiah dn Kita Bersahabat


Assalamualaikum

Tiba2 Semalam Anin dpt satu idea untuk memeriahkan dunia blogging Anin dn juga kawan2
Selain berblogging dn join contest untuk suka2 dn menang hadiah.. Anin juga mahu sangat2 berkenalan dgn kawan2 alam maya

Terutama kawan2 yg selalu kunjungi blog anin dn selalu mengomen sepatah dua dn berpatah2 kata
Juga untuk kawan2 yg mahu berkawan dn menambahkan kawan

JADI 
KAWAN2 yg berminat...

JOM sertai CONTEST bersama

apa yang perlu ada pada peserta???
Anda yang mahu hadiah ..
Anda yang mahu memberi hadiah
Anda yang suka menang contest
Anda yang mahu membuat contest atau teka teki atau giveaway
Anda yang suka berkenalan

Jika YA jawapan anda..
mari kita tengok langkah seterusnya


Permainan nya begini
Contest akan dibuat di blog A utk 1st contest
Peserta yang mendaftar perlu join contest ini dn memberi komitmen dgn syarat2nya
Tempoh contest : mengikut ketetapan semua peserta
Setelah tamat tempoh..pemenang akan diumumkan
Setiap peserta akan mengumpul mata
TAMAT SATU CONTEST
Dn utk 2nd contest -- peserta yg lain pula membuat contest
hanya peserta yg join contest 1st  layak utk ke 2nd contest
kumpul markah 
Next contest org lain pulak
Tapi peserta setiap contest adalah org yg sama
dn kumpul markah sampai habis contest ni
TEMA CONTEST
contest atau teka teki utk berkenal-kenalan..
KEMUDIAN
kira markah.. semua peserta 
dn umumkan pemenang utama
TETAPI BUKAN SEORG JE DPT HADIAH
tetapi semua peserta..

KENAPA MESTI ORG YG SAMA?
untuk suai kenal.. itu adalah main point.. nak kenal dgn kawan2 blogger
dn last sekali setelah semua ahli dh buat contest
PEMENANG UTAMA akan diumumkan
dn setiap peserta akan diberi hadiah 
bukan oleh anin 
TAPI
kita akan bertukar2 hadiah.. nak kumpul  stau tmpt pon boleh..nk pos aje pun bole
dgn syarat semuanya jujur bagi hadiah kat kawan2
dn kemungkinan besar..ada hadiah utk kategori2 tertentu
cth: KAWAN PALING SPORTING
KAWAN PALING CPT JOIN CONTEST
KAWAN PALING SETIA
dll

DAN
tiada had peserta selagi peserta memenuhi semua kriteria diberi
sila komen di entry ini jika anda ingin menyertai
dn kalau ada nak tanya apa2
sila shout atau komen di entri ini
atau mail farhanin1984@gmail.com

Jgn lengah lagi..

TARIKH TUTP PENDAFTARAN: 31 MAY 2010

JOM
CONTEST KITA SEMUA BERKAWAN!!!!

nota tambahan: pesrta kenalah org yg bukan nak menang semata2 sebaliknya nak berkenalan.. hadiah adalah satu BONUS..dn kenalah org yg sabar.. sbb bukn nye terus habis dpt hadiah..ye laa ada yg jenis slalu mng contest..jadi tak puas hati kalau tak dpt hadiah dlm ms yg cepat kan?

15 yang juga Bersungguh2:

mama zharfan said...

mcm rumit/complicated ajer...

kakyong said...

wah menarik idea ni..
kakyong suka juga nak bertukar2 hadiah ni..
ni yg harus lebih giat menjahit cross stitch nih... ;)

Nida said...

Anin.. idea yang menarik... boleh juga tambah kenalan :)

anin said...

kak suzie-- agak complicated kot..
aim kita ni nak menang..nak hadiah..nak kenalan
haruslah susah sikit..kita nak sepanjang berjalannya contest ni ..semua peserta semakin rapat..walaupun hanya di alam maya..

kak yong-- haruslah kak yong..nk join tak ni???

nida-- jom jom jom..

dsamping tu tlglah war2 kan kat kawan2..atau blog memasing..

kakyong said...

count me in..
nanti gtau apa yg perlu dibuat seterusnya ya... tinggalkan msg di kotak sembang ya..

faizz said...

Best jugak tu....kalau jadi nanti ckp kat akak yer..

AYU IDRIS said...

Salam Anin..aka set aje...lagipun selamani join contest mmgla nak kenal2..tipulah kalau tak nak hadiah kan...tapi at least dapat tambah kenalan baru...pepehal, bagitau akak nti ek

ummuabdullahsyaakir said...

Salam kenal2 ye..Anin

Insya allah nak cuba juga ni,memang kalau boleh nak kenal kawan2 n sambil tu blh dapat hadiah.

Jemput datang blog akk,ummuabdullahsyaakir.blogspot.com,apa2 bagitau ^_^

Hidayah Shafiruz said...

Salam perkenalan..Anin, I think that's a great idea! Huhu..I would love to join! (",)

ctnurkhijah said...

salam...
best ni,lain dari yang lain
ct pun nak join jugak.. boleh?

http://thecolourfulisland.blogspot.com

nuraarin-life said...

ok, menarik menarik... tapi kalau boleh contest2 nnt jgn libatkan baby sbb saya bujang lagi, hehehe

saya nak join contest

http://aarin-luv-contest.blogspot.com

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

salam nak join...tapi kiter tak berapa paham la...

♥♥ atie ♥♥ said...

salam....ati nk join gak...bleh ke?

Nurul + Nordin said...

salam anin..

mcm best jer.. klu confirm jd, sy nak join gak ye.. ;)

ieyza said...

akk join gak tauu