Tuesday, June 8, 2010

Hari Bahagia berakhir dgn Tragedi

Belum lagi anin berkesempatan nak up entry utk anniversary
entri gembira dn bahagia..
entri penuh harapan dn janji
entri mohon ampun pd suami
serta entri terima kasih atas pengorbanan
selama2 tahun kami bersama
diserikan oleh kehadiran si bam bam nakal 
lagi aktif dan comel
ABDULLAH SYAHMI

dikejutkan dgn cerita tragis

YE seperti entri singkat sebelum ni
KAMI KEMALANGAN

ceritanya begini

semalam saya dn suami bercuti.. sempena menyambut anniversary kami 7 jun 2010
yg ke DUA
tapi kami tk smpt nk celebrate pun
sbb sy mengemas rumah, dapur, masukkan gelas pinggan dll dalam kotak
kemas baju
kemas ruang tamu
jemur baju
macam2 la keje2 suri rumah ni...
nak qadha' yg lepas2.. jadi anniversary kene la rajin2 kan
manakala abang pulak tgh sebuk siapkan project dia.. bila dua2 sibuk syahmi kene la hantar kt rumah pengasuh
kira syahmi takde la ni.. smpai la pukul 4 ptg kami siap2 mandi nak solat asar jemaah
habis je terus g amik syahmi dlm kol 5 
hujan dh renyai2
pastu bru tringt sehari tak makan ape
amik syahmi niat nak g makan
smbil celebrate anniversary kami
tgh lapa mesti la sedap makan
ada pulak pesta pantai kt ganu ni.. haruslah g jalan2 kt sana
hujan dh semakin lebat...
syahmi tgh nyusu time tu.. die punye la dahaga dn penat.. minum berbunyi2
dah tu mata dah mula lali nak tdo
kami tak berbual banyak
dekat2 selekoh are mengabang telipot tu 
anin nampak kereta dr arah bertentangan makan jalan kami
dn jerit kat abang.. abang elak.. die langgar side mirror dan pintu belakang..
time tu berpusing keta.. anin dlm keta jerit astaghfirullah 3x
dh keta benti..syahmi bangun tgk keadaan
kami tergamam..hujan masih lebat
nyaris dilanggar kereta lain yg tengah bergerak laju
waktu tu handbreak tk makan.. tp gagah jugak bawak keta tepi jalan
bengong jap dlm keta
syahmi dh  start senyum2 sbb tgk hujan kat lua
capai payung abg klua dulu g kat org yg langgar
kami dlm keta..pastu kami klua.. dok depan rumah org.. 
spjg accident tu.. keta2 langsung tak de seko pun benti
tapi sbb kawasan kampung... sorg2 org kampung dtg
lagi tgk ada bby yg tak ngerti papa
waktu tu rasa nak marah membuak2 kt pemilik DBX 19**  honda city
rsa mcm nak pukul2 saket ati
bila hubby g kat die.. die leh ckp nanti nanti kt selesai
lama gak laa..
tepon kawan.. kawan dtg.. die polis
die la yg tolong sume
bile die dtg die panggil pemilik keta tu
tp mcm org lain rileks je..
haihh tak leh jadi ni..anin g kat die.. tny awak ni ckp talipon ke tme tu???

heee penat lak taip.. sambung nanti pulakkkk
tu pn kalau ada org nak baca

:happy anniversary sayang...:

3 yang juga Bersungguh2:

Ena said...

Tahniah

Happy Anniversary

ctnurkhijah said...

hepy aniversary..
alhamdulillah...seb bek semua selamat...
kdg2 kita yg jadi mangsa bila org len yg cuai..

ieyza said...

anin...
camner keadaan anin n family skang nie??
naper tak bgtau kat akk...akk baru jer terbaca kat blog anin nie...risau la plak...