Tuesday, July 20, 2010

Kalau jd org besar ada reason la nak belagak tp kalau stakat kerani kat kaunter pos tu perlu gak ke nak kerek??

Tajuk panjang tu mmg luahan hati saya
saya tahu kt dunia ni mmg ade je org besar i mean yg pangkat besar dan berlagak
yg ensem pastu belagak
yg naik merc dan belagak
TAPI
kalau ko tu muke mcm pecah rumah tapi belagak
miskin tapi belagak kaya
naik kete buruk tapi belagak
CMANA?
menyampahhhhh giler

sbnrnya takde kene mengene pun die naik keta apa pakai baju apa

ni luahan hati dr seorg yg pakai tudung awning kale kuning ( hadiah rimbun GA)
blouse cokelat ( hadiah dr adik)
kain merak hitam ( beli sendirik laaa)
ngn selipar jepun biru (pong beli sndiri)
yg p pej pos TMN U petang tadi 
nak pos ekspress kotak yg rm7.50 tu
nak masuk dlm kotak kuning luar pej pos tp tak muat 
so p kat kaunter jumpe lelaki yg tak berapa centre kat kaunter
cakap
" mmg laa lebih muatan mmg la tak muat"
akk letak apa" aku lak p jawab innocently tudung.. then dia ckp
"mn bole letak tudung dokumen je.. blabla membebel kerek macam pos mesia tu nenek dia punya...
then die suru guna pos laju
elo cik adik ni pos ekspress ni takkan burn je,, rm7.50 tau
balik umah bebel kat umi bebel kat abah
timbang ... mana adelebih muatan.. tk smpai 1kg ok.. ngengade je 
i hate org yg belagak tapi keje biase2 je
tak hormat org langsung
takkan sbb saya mcm bibik u lyn sy kurg ajar cam tu
pdhal kotak sy mmg kalau letk dokumen pun tak muat nak masuk..sbb kotak kuning tu mana muat masuk kotak.. dia kan senget.. kalau ke atas muat la
mengong tol mamat tu..baru keje ke?
nyampah nyampahhhhh

PEJ POS TAMAN U ni mmg bermasalah..dulu lagi.. tk reti nakrespek org..dulu die marah umi guna setem 30 sen.. kot ye pun ko nak tegur tegur la leklok..mak aku tu dah tua tau takkk..seb bek dia tau kene letak setem kat surat tu.. mengongggg

nota utk mamat kerelk kalau ko bacavlog ni la..kalau dia tade blog korg suro je dia baca ye
kalau ko kerek ko akan jumpa org kerek mcm ko gak nanti..
tayah la kerek.. ko bukan keje mewah sgt pun
org lain beso gaji dr ko tapi tak de pun belagak,,


2 yang juga Bersungguh2:

ieyza said...

anin...bawak bersabo....think positive k...maybe dier ader masalah...ataupun sakit gigi tahap gaban..ataupun nak terbuang air beso tu...atau kucing dier nak terberanak...tu yg dier kelam kabut sket....hehehe...jgn marah2 k...coz akk pun slalu guna pos tmn u tu masa study kat utm dulu....mmg low service but nk clp aper kan...dh itu yg terdekat...terpaksa laaa pekakkn telinga...but mulut nie dh banyak gak kuarkan ayat2 yg kurang manis....wth....huhuhu

Em's Family said...

yerp agree..s oemtimes orang yang kerek orang yang bahagian depan.. sebab dia lah berkuasa padamase tu :)